• Gratis verzending vanaf €50
  • Levertijd 1-2 werkdagen
  • Gratis verzending vanaf €50
  • Levertijd 1-2 werkdagen

Blue Butterfly

Ingrediënten

Jasmijn 

Jasmijn staat in India bekend als “The Queen of the Night” en “Moonlight of the grove”. Vrouwen houden al eeuwenlang van deze mooie geur. Jasmijn staat symbool voor hoop, geluk en liefde. Jasmijn is een olie die de deuren opent naar onze verstopte emoties. Jasmijn olie verdampen zorgt voor een gevoel van geborgenheid, energie en optimisme.

Jasmijn helpt angsten en depressies te verminderen en kan zorgen voor emotionele en hormonale balans. Al heel lang worden de bloemen gebruikt in parfum, geneeskunde en als smaakmaker in thee.

De geur is krachtig, honingachtig, zoet en bloemig met een kruidige ondertoon. 

Ylang Ylang

Ylang Ylang helpt de mannelijke en vrouwelijke energie te balanceren zodat deze spiritueel gezien dichter tot elkaar komen. Ylang Ylang staat symbool voor harmonie, balans en vrede. Ylang Ylang betekent letterlijk ‘Bloem der Bloemen’. Ylang Ylang olie opent het hart en helpt je op zachte wijze om je blokkades af te breken zodat je kan loslaten. Ylang Ylang verdampen maakt enigszins euforisch en helpt bij onzekerheid. Deze bloemenolie verzacht gevoelens als woede en irritatie en onrust.

Ylang Ylang heeft de reputatie herstellend en regulerend op het hart te werken en brengt het gevoel van zelfliefde terug. Deze olie wordt al eeuwenlang gebruikt in de parfumindustrie en je vind haar terug in vele grote parfummerken.

De geur van Ylang Ylang is zoet, bloemig, vrouwelijk en prikkelend.

Lavandula Angustifolia

Lavandula Angustifolia is de meest waardevolle soort in het lavendel geslacht, de meest beroemde regio waar de lavendel van nature voorkomt is de Provence. De olie afkomstig van deze planten wordt gezien als de meest therapeutische essentiële olie.

Lavendel is een van de beste angstverminderende en rustgevende oliën binnen de aromatherapie en helpt bij slaapstoornissen. Lavendelolie verdampen zorgt voor ontspanning en werkt energetisch balancerend en is een fijne olie bij meditatie. 

De geur van echte lavendelolie is zoet, kruidig met een ondertoon van bloemen en hout. 

Geranium

Geranium helpt ons om negatieve emoties los te laten en laat ons weer vreugde en vrede ervaren. Deze olie balanceert onze emoties en helpt tegen nervositeit en stress. Het helpt ons de muurtjes die we opgebouwd hebben af te breken en ons hart open te stellen voor nieuwe ideeën. Geranium wordt gezien als een vrouwenolie en kan helpen bij hormonale disbalans door herstel van het evenwicht tussen het stresshormoon cortisol en het hormoon DHEA. Geranium is rustgevend bij angst en depressie.

In de aroma diffuser heeft geranium een aangename naar rozen geurende geur. Geranium werkt als een huisparfum en brengt een frisse harmonische geur. Overal waar spanning en angst heerst is geranium een fijne olie om te verdampen. Daarnaast maakt verdamping van geranium de lucht vrij van schimmels en het griepvirus. 

De geur van geranium is te omschrijven als warm, zoet, iets kruidig en een duidelijke rozennoot.

Cedarwood

Cedarwood werd door de Noord Amerikaanse Indianen gebruikt om hun spirituele communicatie te versterken. Symbolisch gezien heeft cedarwood het effect van een paraplu die de aarde beschermt en energie vanuit het universum brengt.

Dieren in het wild liggen graag onder de Ceder voor bescherming en om zich op te laden. Cedarwood helpt tegen boosheid en werkt kalmerend op het zenuwstelsel. In de aroma diffuser verspreidt cedarwood olie een frisse, houtige geur. De essentiële olie wordt verkregen via stoomdestillatie van het hout (snippers en zaagsel). 

De geur van ceder is te omschrijven als harmonieus,en houtig. 

Frankincense

Frankincense is een heilige olie in het Midden Oosten en wordt gebruikt als ingrediënt in heilige wierook. Al in de bijbel wordt wierook/olibanum genoemd als therapeutisch en cosmetisch middel. Het was destijds kostbaarder dan goud. Wierook is altijd geassocieerd met een lang leven en behoud van een goed geheugen. De hars werd verbrand om kwade geesten te verdrijven en contact te maken met het hogere.

Wierook olie verhoogt het spirituele bewustzijn en is een fijne olie om te verdampen tijdens meditatie, vertraagd de ademhaling en kalmeert bij onrust, spanningen en depressie. Wierook olie is een essentiële olie die wordt verkregen via stoomdestillatie van de hars. In de aroma diffuser geeft wierook olie een aromatische frisse harsgeur en bezit de eigenschap andere oliën en geuren te versterken.

De geur van wierook olie is te omschrijven als harsig, licht naar citroen geurend, kruidig en een ondertoon van cipres. 

Sandalwood

Sandalwood laat de levensenergie ontwaken en stromen tijdens meditatie en bevrijd de zielen van overledenen. Veel culturen beschouwen sandalwood nog steeds als heilig en de olie is te vergelijken met frankincense. Tijdens meditatie kan deze olie het derde oog openen en werkt zowel stimulerend als aardend en vibreert tussen het eerste en zevende chakra. Sandelhout is een essentiële olie welke wordt verkregen via waterdampdestillatie van de tropische sandelhoutboom.

Sandelhout is een van de oudste en meest waardevolle olie die in parfums wordt gebruikt. Sandelhout werkt verzachtend en kalmerend.In de aromadiffuser verspreidt sandelhout olie een zoete houtige lucht en wordt ook ingezet bij slapeloosheid. De olie neemt spanningen weg en schept een kalme sfeer. 

De geur van sandelhout is houtachtig, zoet en warm.