• Gratis verzending vanaf €50
  • Levertijd 1-2 werkdagen
  • Gratis verzending vanaf €50
  • Levertijd 1-2 werkdagen

Holy Smoke

InSpirit Moments


Holy Smoke

Smudgen is het verbranden van bepaalde kruiden om de lucht te zuiveren van slechte energie. Dit gebeurt altijd in een schaal of abalone schelp. Het ritueel werd kenbaar gemaakt door de indianen. Traditioneel gebruikten ze kruiden zoals witte salie om zichzelf en hun omgeving te reinigen van slechte energieën en boze geesten. Door een kruid zoals witte salie te verbranden maakten ze contact met de spirituele wereld, de rook vertegenwoordigt de overgang van de materiële wereld naar de spirituele wereld. Witte salie is het bekendste kruid dat wordt gebruikt om te smudgen en heeft tevens antibacteriële eigenschappen, het groeit voornamelijk in California. 

Holy Smoke

Wanneer je verhuist naar een nieuwe woning kun je witte salie branden om het huis te ontdoen van alle energie van de vorige eigenaar. Je kunt dan een mantra uitspreken: ‘Ik reinig deze ruimte van alle oude en negatieve energie en vul deze ruimte met liefdevolle en zuivere energie’. Zet de ramen en deuren open en vraag of de energieën je huis willen verlaten.

Hoe gebruik je een Smudge Stick?

Steek de smudge stick of een stukje palo santo hout aan en blaas het vuur uit zo gauw de stick brandt, zodat de rook zich kan ontwikkelen. Houd het vast als ware het een toverstaf is, maar zwaai er niet teveel mee in de rondte want dan vliegen de vonken ervan af! Laat de rook rustig naar alle hoeken van de ruimte gaan en spreek je intentie uit. Vang de as op in een vuurvast schaaltje of in een abalone schelp of doof de smudge stick of het palo santo hout in een klein kommetje water.